Toepassingen

Of je nu snel flessen en blikjes wilt koelen, een voorraad op temperatuur moet houden of je gasten graag verrast met een gaaf rookeffect; droogijs kun je inzetten voor allerlei doeleinden in talloze omgevingen. De meest voorkomende toepassingen hebben we hieronder op een rijtje gezet:

Thuis

Flessen en blikjes snel koelen voor een borrel of feestje? En uren koud houden? Normaal gooi je een paar zakken ijsblokjes in een teil of bak, maar al snel drijven de flesjes in het water, zonder etiket. Met een laag droogijs zijn je drankjes na een paar uur nog steeds koud. En het ziet er nog chique uit ook! Nog een voordeel: droogijs smelt niet, maar verdampt: dus je blijft niet met de rotzooi zitten! Alles blijft schoon en leeg achter.

Maak je cocktails voor je gasten? Of ga je voor mensen koken en wil je iets cools proberen? Geef een bijzondere touch aan je drankjes en creëer met ‘misty sticks’ een spectaculair rookeffect! Maar wees voorzichtig!

Horeca/ catering/ markten

Jouw gasten verrassen bij het serveren van hun eten? Het buffet in een mysterieuze nevel hullen? De voorraad koud houden en na een werkdag geen stinkend vocht afvoeren? Droogijs garandeert een snelle en constante koeling, zonder dat je je druk hoeft te maken over de afvoer. Het smelt namelijk niet, maar het lost op, en laat zodoende geen residu achter. Droogijs kan ook fungeren als onderlaag voor ijsblokjes, zodat die niet smelten en het mooie plaatje intact blijft.

Wil je de kans vergroten dat jouw gasten hun bezoek delen op social media? Verras ze dan met een special effect. Met deze ‘misty sticks’ creëer je in een handomdraai een geweldig rookeffect!

Entertainment

Spectaculaire rookeffecten voor een voorstelling? Bijvoorbeeld voor laaghangende nevel in het theater? Er is niet veel droogijs voor nodig om het hele podium onder de ‘rook’ te zetten. Een ventilator erbij en je blaast alles zo de kant op die je wilt. Wat een beleving!

Transport

Voor het transport van ladingen die gekoeld moeten blijven, is droogijs ideaal. Het maakt een hoge beladingsgraad mogelijk en je hebt geen externe energiebron nodig. Bovendien is droogijs (vanwege de extreem lage temperatuur, van wel -79°C) kiem- en bacterievrij én geurloos! Je ruikt alleen de EPS-doos. Zodoende is droogijs dé oplossing voor, onder meer, het vervoeren van medicijnen en andere goederen waarbij het belangrijk is dat de temperatuur gewaarborgd blijft.

Luchtvaart

Schijven droogijs zijn perfect voor in de rolcontainers aan boord van een vliegtuig. Zo blijft het eten en drinken op de juiste temperatuur. Bijkomend voordeel na de vlucht is dat je het papier, waarin het droogijs netjes zat verpakt, kan hergebruiken; de reden is dat het droogijs niet smelt, maar oplost, zodat er geen (stinkend) vocht achterblijft.

Industrie

Een lopende band schoonmaken zonder het proces te onderbreken? In fabrieken kan droogijs heel handig zijn om, bijvoorbeeld, een lopende band te reinigen, zonder dat je die band stop moet zetten. Stoffen bekleding optimaal reinigen? Met een speciaal apparaat kun je droogijs gebruiken om stoelen en banken in auto’s goed schoon te maken, zonder dat je vlekken achterlaat.