Producten

Bij droogijs.nl kun je natuurlijk droogijs kopen, maar ook aanverwante producten, zoals misty sticks, handschoenen en EPS-dozen. En ons assortiment blijft zich ontwikkelen, dus houd deze pagina in de gaten voor meer producten.

Droogijs alle soorten en maten

Droogijs is verkrijgbaar in verschillende geperste vormen:

#

Granulaat 3 mm (rijstkorrels), geschikt voor droog-ijsstralen.

#

Pellets met 10 of 16 mm (staafjes, ‘misty sticks’) geschikt voor koelen en vriezen.

#

Droogijs-schijven en -blokken zijn bovendien verkrijgbaar vanaf 500 gram t/m 10 kilogram.

Vraag onze Harry Bouwhuis om meer informatie. Download dit veiligheidsinformatieblad (volgens de geldende Europese richtlijnen) voor alle belangrijke do’s en don’ts bij het omgaan met droogijs, inclusief veiligheidsmaatregelen.

Verpakt in speciale dozen

#

We leveren droogijs in daarvoor geschikte isolerende verpakkingen, die enigszins gas-doorlatend zijn.

Grotere hoeveelheden vanaf 100 kg verpakken we in de daarvoor speciaal ontwikkelde, hoog isolerende droogijstransport- en opslagcontainers.

Ook verkrijgbaar zonder droogijs!

#

Handschoenen met hoge isolatiewaarde

Bij droogijs.nl kun je deze beschermende handschoenen kopen. Ze hebben een hoge isolatiewaardeen voldoende grip, zodat je zonder problemen droogijs kunt pakken.

Als je huid in aanraking komt met droogijs, bevriest je huid; die beschadiging is te vergelijken met een brandwond. Pak dus nooit zomaar ‘een handje’ droogijs uit de doos, maar gebruik voor de veiligheid handschoenen met een hoge isolatiewaarde. De temperatuur van droogijs is wel -79°C, dus je handschoenen voor de winter of om te werken in de tuin, zijn waarschijnlijk niet bestand tegen die temperatuur. Bovendien moeten de handschoenen voldoende grip hebben om te zorgen dat het droogijs niet uit je handen glijdt.

Misty sticks: voor de sfeer!

Misty sticks kunnen een echt ‘wow-effect’ geven, bijvoorbeeld bij cocktails. Het prettige is dat de drank zelf niet in aanraking komt met het droogijs, zodat je gasten niet bang hoeven te zijn dat ze droogijs van -79°C binnen krijgen… Het droogijs blijft in die afgesloten misty stick zitten, waarin het ook zal oplossen. Dus er sijpelt ook absoluut geen droogijs uit de misty stick en je gasten kunnen optimaal genieten van deze verrassing!

#